Friday, February 4, 2011

Mudville

În The New Yorker a spus cineva că acesta este post-Trip hop. În orice caz, sună foarte bine (mai ales prima melodie).





4 comments:

  1. Sunt altii pe care i-as considera post trip-hop si care sunt uneori foarte departati de acceptiile traditionale ale trip-hop-ului... vrei sa-ti dau exemple? :D

    ReplyDelete
  2. Da, te rog :D. Am ascultat multe trupe care pornesc de la trip-hop cu multe influențe din afara genului, însă mi s-a părut curios termenul de post trip-hop.

    ReplyDelete
  3. Unii chiar plasează în „post trip-hop” trupe de după 1995 gen Morcheeba, Sneaker Pimps, Alpha... pe undeva au dreptate și pe undeva n-au dreptate. Eu cred că e doar „faza a doua”, când toată lumea are deja o vagă idee cam ce este „trip-hop”-ul - nu e adevărat că acum capătă și sonorități mai puțin întunecate, fiindcă trip-hop dark nu prea exista înainte de 1996.
    „Faza a treia” aș plasa-o după 1999, când pe de o parte sunt multe formații relativ mimetice, iar pe de altă parte și multe proiecte experimentale (chiar dacă trip-hop experimental exista încă de prin 1996!) gen Antenne (daca nu-l stii, iti recomand f. calduros sa-l asculti pe Antenne si pe trupa in care a fost, Amstrong).
    Niste mici trupe pe care le-as considera post trip-hop (mi-ar lua mult sa insir motivele, probabil n-or sa fie evident pt. tine) ar fi Motor Eye (http://www.youtube.com/watch?v=gYEgc8HI9N4) sau Tokyo Shapiro (http://www.youtube.com/watch?v=RKWZxRD5jKI)... as putea insira mai multe, dar ar trebui sa pun toate piesele acelea pe youtube, ca deh!...

    ReplyDelete
  4. Cu toate că la Bristol își cam au originile (în materie de influențe), multe din trupele catalogate azi drept trip-hop au de-a dreptul un ”ghiveci” de influențe din multe genuri (de exemplu Bitter:Sweet).

    Mulțam de uploaduri pe youtube. Am ascultat și mi-a plăcut Tokyo Shapiro, însă nu sunt foarte încântat de Motor Eye.

    ReplyDelete